DanGødning med korrosionshæmmer og neutral pH

Der er generelt stor fokus på gødningsmarkedet for tiden. Ganske naturligt med de usikkerheder der er omkring forsyning og priser.  

Flydende gødning bliver mere og mere interessant på grund af de gode egenskaber i forhold til højere udbytter, præcision og klima. Flydende gødning har været på markedet i mange år, men er i dag af en ganske anden kvalitet end tilbage i 90´erne.  

Jeg har selv, for en menneskealder siden, udbragt flydende gødning med en god gammel sprøjte. Og nej, bommen var ikke pæn efter et par år, malingen var ædt op og pakningerne ligeså.  På det tidspunkt var de gødninger man kørte med, sure gødninger med et lavt pH. De sure gødninger anvendes den dag i dag, men i et meget lille omfang.

I forhold til arbejdsmiljø, så skal man også være påpasselig med de sure gødninger. Tiden er løbet fra disse sure gødninger.

De gødninger som DanGødning A/S i dag leverer, er pH neutrale og tilsat korrosionshæmmer, til gavn for materiellet og arbejdsmiljøet.

Den flydende gødning er i dag ikke mere skadelig for bom og pakninger end almindelige plantebeskyttelsesmidler er. Men gødning er salte, så efter brug skal sprøjten skylles indvendig og udvendig med vand – ganske som man vil gøre med en almindelig gødningsspreder efter brug.  

 

Med venlig hilsen

Lars Hindbo

Rådgivning og produktudvikling

Direkte tlf: + 45 76 20 14 73, mobil: +45 44 10 17 84, email: lhi@dangodning.dk

DanGødning med korrosionshæmmer og neutral pH