Opbevaring, tanke og levering

Hvad bør man være opmærksom på ved opbevaring og levering af DanGødning?

Se under "Produkter" DanGødning's sortiment af tanke, der er specielt fremstillet med henblik på opbevaring af gødning. For yderligere spørgsmål står vi altid til rådighed med råd og vejledning, eller se PDF her med udvidet vejledning og oversigt over diverse studse og hvor de kan købes.(DOWNLOAD PDF)

Kvalitet

Når man opbevarer flydende gødning bør man være opmærksom på, at produkterne ved lave temperaturer kan "fryse" eller danne bundfald.

  • Frysning: Ved lave temperaturer, typisk under 0 grader eller ved underafkøling, kan N- og NtS typer danne is. Isen vil typisk ligne "Slush-Ice" og består af lange nåleformede iskrystaller. Krystallerne opløses igen når temperaturen stiger, og der sker ikke nogen ændring af produkterne kemisk, ligesom der heller ikke tabes næringsstoffer. Denne form for frysning er derfor normalt ikke noget problem ved opbevaring af gødningen.
    DG-Leaf N 18 som er et rent urea produkt, kan dog danne krystaller hvis den udsættes for frost. Disse krystaller kan opløses med varmt vand.

  • De enkelte gødningers tendens til frysning kan ses på vores produktdatablade.

  • Udfældning: Gødninger der indeholder P og K kan danne udfældninger ved lave temperaturer. Sådanne udfældninger kan kun opløses igen ved høje temperaturer og skal derfor undgås. P og K gødninger kan derfor ikke vinteropbevares.

  • Opbevaring: Flydende gødning kan ikke brænde eller udvikle dampe og gasarter, og er således meget sikre produkter at håndtere og opbevare. Fokus er derfor på risiko for spild, hvor det vigtigste omkring opbevaring er, at tanke og ventiler er i velholdt stand, og tankene står på stabilt underlag, så der ikke forekommer spild under lagring, fyldning og tømning. Ved håndtering af flydende gødning er det vigtigt, at være opmærksom på, at vægtfylden er højere end vand. Tankene skal derfor kunne klare den større vægt. Det er også vigtigt, at være opmærksom på vægtfylden når tankene fyldes, så man ikke pludselig står i en situation, hvor der ikke er plads nok i tanken.

  • Levering: DanGødning leveres med store lastbiler, så sørg for at tilkørselsforholdene er i orden., og at der er plads nok ved tanken. Tankene fra DanGødning er som udgangspunkt monteret med en 3" kugleventil med Camlock studs, han. Er der nem adgang til luge i toppen, kan der fyldes ind denne vej. Er man i tvivl, så tal med vognmanden INDEN levering, så det kan afklares på forhånd.