Forskel på flydende gødning og bladgødskning

Flydende gødning er en hurtig, præcis og effektiv måde at optimere gødningsplanen på. Der er i år mange landmænd, som normalt benytter fast gødning, der har valgt at supplere med flydende gødning eller helt at skifte til flydende gødning. Nogle hyppige spørgsmål vi modtager fra landmænd, der skal i gang med flydende gødning for første gang, er omkring valg af dyser og om der er tale om bladgødskning eller gødskning via jord/rødder. Derfor ganske kort: 

Anvendelse af flydende gødning generelt. 

Når vi taler om tildelinger af større mængder flydende gødning tilstræbes altid optagelse af den flydende gødning via jorden og rødderne. Det er derfor vigtigt at arbejde med store tunge dråber, der bevæger sig lodret ned gennem afgrøden. Derved afsættes så stor en del af gødningen som muligt på jorden. Dette opnås ved anvendelse af gødningsdyser. 

Anvendelse af bladgødskning. 

Hvis man ønsker at arbejde med bladgødskning, tilstræber man, at så stor en del af gødningen som muligt afsættes jævnt på bladoverfladen og kun en ringe del på jorden. Dette opnås ved anvendelse af almindelige plantebeskyttelses-
dyser. Når man arbejder med bladgødskning er det vigtigt kun at tildele maksimalt 5-10 kg. næringsstof pr. hektar ad gangen. Plantecellerne er ganske enkelt ikke i stand til at optage større mængder på en gang.  

For mere detaljerede vejledninger anbefaler vi at besøge vores hjemmeside www.dangodning.dk

Med venlig hilsen

Lars Hindbo
Rådgivning og produktudvikling

Direkte tlf: + 45 76 20 14 73, mobil: +45 44 10 17 84, email: lhi@dangodning.dk

Forskel på flydende gødning og bladgødskning