Markedets mest effektive svovlgødning

En ny og lidt anderledes gødningssæson står for døren. Høje energipriser har givet kraftige prisstigninger på gødning og også i nogen grad skabt tvivl om forsyningssikkerheden til vækstsæsonen. Dette, sammenlagt med meget høje afgrødepriser, sætter fokus på maksimal udnyttelse af de næringsstoffer, som skal udbringes.

Svovl er et af de næringsstoffer, der skal være ekstra fokus på. Har afgrøden ikke svovl nok til rådighed, så falder effektiviteten i udnyttelsen af kvælstof, da omsætningen af kvælstof i planterne er afhængig af, at svovl er til stede. Sagt på en anden måde: selv om der er kvælstof til rådighed for planterne, så kan de ikke udnytte det, hvis de er underforsynet med svovl.
 
Landsforsøg udført i 2021 fastslår vigtigheden af, at der er svovl nok til rådighed for at sikre udnyttelsen af kvælstof. To faktorer er desuden vigtige i forhold til svovlforsyningen:

  • Indholdet af svovl i luften formindskes år for år og forøger derfor nødvendigheden af tilførsel via gødningen.

  • Svovl udvaskes meget nemt, så nedbørsmængden i løbet af vinteren og det tidlige forår er vigtig at tage i betragtning.

 
Svovl er samtidig immobilt i planten. Det vil sige, at nye skud ikke kan forsynes ved transport af svovl fra ældre til yngre plantedele. Afgrøderne skal dermed sikres en jævn svovlforsyning gennem hele vækstperioden. Det kan derfor være usikkert at tildele store mængder svovl i det tidlige forår, og så håbe på, at den ikke udvaskes i et vådt forår. Modsat er det lige så usikkert at tildele store mængder svovl i et tørt forår, som først skal opløses før det kan optages.

Svovlen i DanGødning er 100% vandopløseligt og 100% plantetilgængeligt. Den er altså til rådighed for afgrøden fra det øjeblik den udbringes. DanGødning har desuden et bredt sortiment af NtS gødninger, så forsyningen af svovl nemt kan justeres i løbet af sæsonen, alt efter vækstbetingelserne.
 
Alt svovlen i DanGødning er AmmoniumThiosulfat. Ud over at være en super effektiv svovlkilde for planterne, så har den to sidegevinster, som er værd at tage med i betragtning:

  • Den virker forsurende, hvilket medfører, at DG-NtS 17-17, faktisk har en større forsurende effekt på jorden end f.eks. svovlsur ammoniak.

  • Den har inhibitor effekt, og sikrer dermed sammen med Agrotain en effektiv og klimavenlig kvælstofudnyttelse.

Kontakt din leverandør af DanGødning og få en snak med dem om muligheden for at få leveret en passende svovlgødning her til foråret, og for at høre nærmere om vores produkter.

Det er også muligt at få mere information på vores hjemmeside www.dangodning.dk eller ved at ringe til os.

Med venlig hilsen

Lars Hindbo
Rådgivning og produktudvikling

Direkte tlf: + 45 76 20 14 73, mobil: +45 44 10 17 84, email: lhi@dangodning.dk

Markedets mest effektive svovlgødning