Ny ureasehæmmer, DG-NmaX, til flydende gødning

DanGødning A/S lancerer ny ureasehæmmer, DG-NmaX, til flydende gødning til forårssæsonen 2023

Gødningsmarkedet har i 2022 været stærkt påvirket af produktionsstop hos europæiske leverandører på grund af gaspriser og indførsel af sanktioner relateret til krigen i Ukraine. Herudover har der været blokering af udskibning fra havne i Fjernøsten på grund af Corona. Disse forhold har gjort det nødvendigt for DanGødning A/S at have alternative leverandører af de forskellige råvarer og produkter, som der arbejdes med.    

I foråret 2023 introducerer vi derfor en ny ureasehæmmer, DG-NmaX. Produktet har samme aktivstof og dermed den samme effektive virkning som Agrotain og adskiller sig primært ved en klar/lys gul farve i modsætning til den velkendte grønne farve på Agrotain. Doseringsvejledning findes på vores DG-EXACT og naturligvis også på dunkene.

DanGødning A/S fortsætter samarbejdet med Koch International, og DG-NmaX vil derfor blive solgt parallelt med Agrotain.

Tilsætning af DG-NmaX og Agrotain, som er såkaldte ureasehæmmere, sikrer topudbytter via optimal udnyttelse af kvælstof og giver samtidig en meget lav klima- og miljøpåvirkning. Siden 2018 har der i Danmark været krav om tilsætning af ureasehæmmer til gødninger, der ikke placeres ved såning eller nedfældes.

Med venlig hilsen

 

Lars Hindbo

Rådgivning og produktudvikling

Direkte tlf: + 45 76 20 14 73, mobil: +45 44 10 17 84, email: lhi@dangodning.dk

Ny ureasehæmmer, DG-NmaX, til flydende gødning