Store nedbørsmængder har betydning for svovlbehovet

Vær opmærksom på de store nedbørsmængders betydning for svovlbehovet

31. januar kunne man på TV2´s hjemmeside læse, at januar 2023 bød på en 150 års hændelse: januar blev den vådeste vi har oplevet, siden man begyndte at måle i 1874.

Har det nogen betydning for valg af gødning her til foråret? Det har det i høj grad. Svovl er et af de næringsstoffer, som sammen med nitrat, nemmest udvaskes. Svovlmangel kan få store konsekvenser for udbytte og kvalitet. Svovl har stor betydning for, at planterne kan optage og omsætte kvælstof og har dermed stor betydning i forhold til kvælstofeffektivitet og proteinkvalitet.

Det er derfor vigtigt, at man vælger gødning med stort indhold af svovl i år og ikke blot vælger standarden, man normalvis benytter. I DanGødning’s sortiment, vil typer som:

·         DG-NtS 17-17

·         DG-NtS 20-10

·         DG-NtS 24-6

være gode alternativer for at få udbragt en større mængde svovl end man måske lige havde planlagt.

Og så er der jo en ekstra gevinst ved at vælge en svovlgødning fra DanGødning, da svovlkilden i alle DanGødning’s produkter er AmmoniumThioSulfat (AtS). Det er almindeligt anerkendt, at AtS har nitrifikationshæmmende effekt og forøger dermed yderligere kvælstofeffektiviteten til gavn for klima, miljø og udbytte.

Se hele vores produktsortiment på www.dangodning.dk

 

Med venlig hilsen

 

Lars Hindbo

Rådgivning og produktudvikling

Direkte tlf: + 45 76 20 14 73, mobil: +45 44 10 17 84, email: lhi@dangodning.dk

 

Store nedbørsmængder har betydning for svovlbehovet