Tidlig udbringning af DanGødning

Udbringningen af gødning er i flere dele af landet gået i gang. I den forbindelse får vi en del henvendelser vedrørende udbringning af DanGødning i perioder med nattefrost.

Den generelle og overordnede anbefaling er, at man bør udbringe på optøet jord, på tørre blade og man bør undgå udbringning i perioder med flere nætter i streg med nattefrost.

En del af henvendelserne er fra landmænd, som kun ønsker at udbringe hvad der svarer til 20-25 kg. N og 10-15 kg. svovl i hvede og raps. Ved så lille en næringsstofmængde, er der dog ikke den helt store risiko, selvom nattetemperaturen sniger sig ned til et par frostgrader.

Husk, at gødningen skal udbringes med gødningsdyser og ikke almindelige dyser, på trods af den lave mængde. Gødningsdyserne giver tunge dråber, som falder gennem afgrøden og ned på jorden. Her i det tidlige forår skal gødningen optages gennem rødderne og ikke gennem bladene. 

Husk, at tilsætte inhibitoren AGROTAIN eller DG-NmaX som følger med ved levering. Det er lovpligtigt at tilsætte inhibitor til gødning med amid N(urea) som spredes oven på jorden. Placeres gødningen eller indarbejdes i jorden indenfor 4 timer i forbindelse med etablering, skal inhibitoren ikke tilsættes.

 

Med venlig hilsen

 

Lars Hindbo

Rådgivning og produktudvikling

Direkte tlf: + 45 76 20 14 73, mobil: +45 44 10 17 84, email: lhi@dangodning.dk

Tidlig udbringning af DanGødning