Selen og svovl til slætgræs

Første slætgræs er godt i gang med at blive bjærget. I den forbindelse får vi forskellige henvendelser i forhold til brug af flydende DanGødning.

En del efterspørger en løsning i forhold til svovl, da tilgængeligheden i gylle og biogas ikke er ret stor. Her kan man lynhurtigt få en effektiv mængde svovl ud med en DG-NtS 17-17 eller en DG-NtS 20-10.

Svovlen i DanGødning er 100% vandopløseligt, 100% plantetilgængeligt og har nitrifikationshæmmende effekt – kort sagt super effektiv i kombination med husdyrgødning.

Derudover, så kan man med fordel udbringe vores DG-NtS 8-17 m/Se, som er en meget effektiv måde, at sikre det korrekte indhold af selen i græsset. Selen er ikke et essentielt plantenæringsstof, men er vigtigt for dyr og mennesker, da selen indgår i aminosyrerne methionin og cystein.

Selen har en gavnlig effekt på reproduktionen og øger immunforsvaret. Mangel på selen kan medvirke til yverproblemer og tilbageholdt efterbyrd. Selenmangel kan ligeledes føre til dødfødte eller svagelige kalve.

Doseringen af DG-NtS 8-17 m/Se er 1 liter pr. ha. pr. slæt og må IKKE overskrides. Produktet kan evt. udbringes i kombination med DG-NtS 17-17 eller DG-NtS 20-10.

  

Med venlig hilsen

 

Lars Hindbo

Rådgivning og produktudvikling

Direkte tlf: + 45 76 20 14 73, mobil: +45 44 10 17 84, email: lhi@dangodning.dk

Selen og svovl til slætgræs