Svovlholdige gødninger til vækstsæsonen 2022

Gødningsmarkedet er meget udfordret i indeværende sæson. Vi får for tiden en del henvendelser fra landmænd, som er bekymrede for, om de kan få dækket deres behov for svovl i gødningerne til næste sæson.

Der kan vi heldigvis oplyse, at de landmænd, som vælger at bruge DanGødning, ikke får problemer. DanGødning er rustet til at dække de behov for svovlholdige gødninger, der måtte komme.

Og rent fagligt, er det faktisk en god ide at vente til foråret med, at lægge sig fast på, hvilken type gødning der skal benyttes.

Svovl udvaskes nemlig meget nemt, og får vi en lang våd vinter og et fugtigt forår, så bør man vælge en type med stort svovlindhold som f.eks. DG-NtS 20-10 eller DG-NtS 17-17. Får vi en nedbørsfattig vinter og et tidligt og tørt forår, så kan man bedre nøjes med typer med et mindre svovlindhold som f.eks. DG-NtS 27-3 eller DG-NtS 29-3. I et ”normalt år” vil mange typisk vælge DG-NtS 24-6, alt efter bedriftsform.

Så argumenterne for at vælge gødning fra DanGødning bliver ikke færre af, at gødningsmarkedet er i en situation, vi nok aldrig har set før.

Med venlig hilsen

Lars Hindbo
Rådgivning og produktudvikling

Direkte tlf: + 45 76 20 14 73, mobil: +45 44 10 17 84, email: lhi@dangodning.dk

Svovlholdige gødninger til vækstsæsonen 2022